lördag 20 december 2014

Podier på plats nästan som Extreme home makeover

Nu har snickarpappa varit i farten igen! I går när jag var på Julgala och roade mig natten lång så var mina föräldrar hemma hos oss och satte in de nysnickrade podierna som jag beställt av pappa. Det blev fantastiskt bra! Så nu har jag fixat det sista i konstrummet och allt är klart. Armeringsmattan till akvarellerna är på plats med lite julbeslysning i bakgrunden.  Det blev en riktig Home makeover därnere!





torsdag 18 december 2014

I väntan på Julen

Nu är det som en lång radda av dagar när inget riktigt händer. Jobba, äta, småpynta och känna in, men var är den, Julkänslan? I dag kom det snö och allt blev genast ljusare, men ändå är det något som saknas. Jag saknar barnen, när de var små, hur lätt det var för att alla skulle vara nöjda. Deras förväntan och glädje. Det är inget kul att julstöka utan er. Skönt att ni kommer hem snart, så jag får rå om er! Jag saknar er så oerhört! Nu har jag bakat, städat och stökat så jag är redo.
En liten minigran har jag tjuvstartat med, fastän granen normalt kommer fram dagen före julafton. Som vanligt fick jag hjälp av en av pälsklingarna.
Spajk mitt i som vanligt



måndag 15 december 2014

Skall man kalla det konstrummet kanske?

Nu är det klart i källaren och vi har fått ett jättefint visningsrum till min konst. Man kan ju inte kalla det för atelje´ för jag är ju i garaget (skroterian) när jag skapar mina figurer och när jag målar är jag oftast i soffan eller vid köksbordet. Så jag får nog kalla det konstrummet eller nåt...Nu är det bara lite sätta upp tavlor som är kvar och jag har "beställt" podier av goaste pappan. Vilken fantastisk skillnad färg gör och vad man påverkas av det, hur man vill vara i ett rum. Nu känns det vilsamt och luftigt där nere...

Före renoveringen
Efter ett antal liter färg av två glada pensionärer
Tapet från Rusta,väggfärg nyans Cumulus från Ö&B


lördag 6 december 2014

Jag har en Pistollampa fastän jag ogillar vapen...


I en av alla mina tjusiga inredningstidningar som jag har såg jag en Pistollampa som den kände designer Philippe Starck gjort i gjuten aluminium. Man kan få den i guld eller krom för runt 1800 kronor. Philippe hade  funderingar kring livet och döden och den makt som vapen står för, hans lampor är kopior av riktiga vapen. Min lampa är gjord av en plastpistol inhandlad i något varmt land till sonen, en soft-airgun. Jag tycker hans ide´ är häftig och jag väljer att återbruka och göra min tvist på Philippes ide. Det var pilligt att få ur "inredningen" utan att ha sönder ytterhöljet och jag limmade med Epoxylim. Min lampa är lackad i kopparfärg för att matcha den övriga inredningen i hörnet som är rostig.
Pistollampa i koppar design Mona

Här skjuts inget annat än lite ljusa ideer!



onsdag 3 december 2014

Nya fina "Galleriet" tar form

Nu har mina underbara föräldrar varit här igen med penseln. De har förvandlat vår furufärgade gillesstuga till ett trendigt "Mini Galleri". Tänk vad lite färg och någon tapetrulle kan förändra intrycket av ett rum. Nu är det tänkt att det skall vara lite lantlig-industristil där,,, än är det småpyssel kvar, så mer bilder kommer senare. Ett stort tack än en gång!
Rostig plåt, som tapet - passar perfekt i ett skrotgalleri

Lampan från Atelje' Lyktan, lite av mina alster på lecablock

Bort med allt furu...