söndag 31 augusti 2014

En luuuugn helg

Denna helg har varit så lugn. Maken är jätteförkyld och orkar precis ingenting, så jag har varit på kalas,  jag har städat, tvättat och skrotat lite grand. Samt promenerat massor med hunden och spelat golf, Ja, inte vet jag om det är att ta det lugnt precis men i allafall: så var det...
I skroterian blir det ett cirkusnummer må ni tro.
Tema cirkus är på G nu


Del av cirkusprincessa

Söta lilla Droris

onsdag 27 augusti 2014

Nu har jag skrotat igen!


 Nu har jag tagit mig för och varit lite i skroterian igen! Som vanligt flyger tiden iväg och medans jag grejar får jag nya ide'er på vad jag kan göra härnäst. Så nu gäller det bara att komma ned i källaren oftare, så skall ni se att jag har ett antal nya skapelser att visa upp när gästerna kommer i september! En liten rund(smällfet) kanin blev den senaste figuren. Nu har jag knaprat hårt på mitt lager av rostiga spikar och skruvar - så nya mottages tacksamt! Dotra har ägt totalt fem kaniner, så helt obekant med dess former är jag inte, även om det var många år sen den senaste lämnade oss...
Jag har fått jättefina ljusstakar som en jobbarkompis gjort - hon har gjutit i pringlesrör! och de kommer att bli finfina i min atelje' sen när skåpet blivit klart!

Ännu fler matskedar har jag gjort av med!
 

Ljusstakar gjutna i pringelsrör, tack tack Mia Wilhelmsson!

söndag 24 augusti 2014

Regn, regn, äntligen!

Nu vräker regnet ned och jag kan äntligen komma till ro med att måla lite möbler i källaren. Jag kan inte med att göra det när det är fint väder, då blir jag så himla oinspirerad till att vara inne... Nu är björkskåpet klart och kistan är grundmålad.  Nu återstår att hitta lämplig dekor till skåpet, så kan vi kånka det på plats. Jag lovar att det blir en pärs, för jag minns hur eländigt det var när vi bar dit det!


torsdag 21 augusti 2014

Akvarelldax!

Jag hade nog förträngt/glömt mitt årliga åtagande av att göra KM-tavlorna till Hofors Gk. I går blev jag så påmind och sent skall syndaren vakna! Det var nog ett år sedan jag målade akvarell och bra länge sedan jag målade annat än möbler. Som vanligt är det motigt att komma igång - men sen! Ååå vad kul, timmarna flyger iväg! Nu är jag en god bit på väg och kommer att hinna färdigt till på Lördag då någon lycklig vinnare får mina tavlor som "Diplom" på att de är bäst i sin klubb och sitt kön i golf.! Som vanligt hade jag assistans av alla tre katterna, det är så lätt så...Själv kommer jag att deltaga men jag har inget med denna striden att göra alls.


måndag 18 augusti 2014

Familjehelg

Helgen som gick har varit underbar! Sonen bor ju i Göteborg med sin sambo och nu har jag fått rå om dem och hennes föräldrar en hel helg och som vi har umgåtts. Vi har golfat, myst och ätit och ätit... Det blir så himla tomt när han åker... Det är alldelens för sällan och det är långt till Göteborg. Men jag känner och vet att han har det bra där borta. Det känns tryggt att han har Johanna och hennes underbara föräldrar.
I dag har jag grundmålat skåpet som skall stå i "galleriet" för nu lär jag sätta fart om det skall bli fint i källaren innan jag får nästa atelje'besök i september.

Carina jag och Johanna och lille Algot

Mor och Son
 
Skåp i björk med brännmärken på skivan; skall målas
 
 

fredag 15 augusti 2014

Källarpyssel

Nu har man så jobbat en hel vecka igen, tänk vad fort det går att komma in i sina vanliga gängor....
Lite målning och pyssel har det blivit i mitt blivande lilla "galleri". Har tänkt mig att det skall bli lite grovt, nästan industri stil där, eller så blir det en mix av lantligt och industri - fortsättning följer....
Nu väntar jag på goaste sonen som är på väg hem med sambo och svärföräldrar och vi ska bara umgås och ha det gott hela helgen!


lördag 9 augusti 2014

I väntan på inspirationen

Jag började veckan så himla storstilat, var till återvinningen två dagar och röjde som sjutton i källaren. Sen var jag och köpte färg till ett skåp som skall vara i gillestugan. Där någonstans tog farten slut... Det är för varmt och svettigt, jag vill vara ute, jag vill ligga i soffan på altanen, jag vill läsa bok, jag har shoppat i Barkarby, ja allt utom målat. När det regnar ska jag måla. Och skrota. Punkt. När jag röjde hittade jag denna trådfigur källaren som jag gjorde samtidigt som den första skrotskulpturen -2010. 
  • Vad menar du, gubbe?

onsdag 6 augusti 2014

Mitt loppisfynd

Ibland får jag små ryck och åker på loppisrundor. Nu var det länge sedan och det varma vädret gör att man inte tar sig för med just någonting. Men i dag har jag gjort ett riktigt fynd i allfall. Jag har länge velat ha en trähäst, helst en karusellhäst eller en gunghäst! Men de växer ju inte på träd precis, jag kunde ju inte lämna denna lille juvel, för hittills har jag inte hittat någon häst alls och han var ju så himla charmig!


tisdag 5 augusti 2014

"Fyllehunden" Taxen Max har flyttat

I går hade jag hembesök av kunder och de tog med sig en Birdie och Taxen Max som de tyckte såg ut som en riktig fyllehund och det gör han ju också. Jag kom på att en sån har jag någonstans efter morfar och den är gjord på nåt glasbruk och har blå dekor... Den kopplingen hade jag inte gjort tidigare! Max skall flytta till Uppsala och förhoppningsvis glädja en 50 åring.
I morse var vi med i daggpatrullen och stod redo för spel redan kl 08.00 så nu har jag både badat och vilat middag! Tyvärr så känns brandröken från skogsbranden i Sala igen och det känns hemskt och obehagligt tycker jag!! Måtte de få bukt med denna katastrof snart! Hua...


Taxen Max på Bunges Kapell

Uppe med tuppen, på Hofors Gk hål 11

På väg till hål 6

söndag 3 augusti 2014

Om ni skall dra dit pepparn växer...

Om ni blir ombedda att dra dit pepparn växer kan ni ju komma till mig! Nu är det nog snart dax för skörd! Jag fick en planta av sonen förra sommaren och nu har vi frukt på den igen, även Physalisen växer och har frukt, undrar när de skall skördas?
Semestern har nu kommit till den sista lilla veckan och då blir jag gräsänka igen, mannen far till Sydafrika på jobb,får se om det blir nåt gjort på skrotfronten då så jag har lite att visa upp när jag får atelje´besök i september.
I allafall så har vi varit i Rättvik och i Hofors på Golfsemester, så nu är vi nyss hemkomna med stor tvätthög, trötta fötter och många glada minnen. Tack till alla tokiga golfkompisar för denna veckan! Jag är många nyanser brunare, jag har spelat, umgåtts och badat. De 6 dagar jag spelat och tävlat kan jag väl stoltsera med en andra placering på singelspelet som var i torsdags, annars har jag varit väldigt medioker i spelet. Varken bra eller dålig. Det känns helt okej. En riktig medelsvensson alltså...

Golfspel i "solförmörkelse" dvs brandrök från skogsbrand långt bort...
Tidig morgon på Hofors Gk hål 14

Egenodlad Chili/Spansk peppar