fredag 31 maj 2013

På pengajakt

Alla jagar vi väl pengar, men denna vecka har jag varit på en annorlunda pengajakt. Jag har sökt gamla små, blanka mynt till en ide` jag haft ett tag. Nu har jag så äntligen fått tag i tillräckligt till min "öring". I helgen skall jag verkställa min ide´. Så jag återkommer till detta senare.
Två små pengapåsar: men tusen tack till er som orkar leta i skåp och lådor!

Spajk och Boss

Snälla ta bort  den irriterande hunden tack...
Vi har ju underbart väder nu och det blir till att njuta så mycket det går, för vem vet hur länge det varar. Katterna och hunden kommer allt bättre överens och i natt provar vi nog att inte skilja dem åt få se hur nattsömnen blir...

måndag 27 maj 2013

En liten firre

Nu börjar jag hitta någon sorts rutin med hundpromenaderna. Vovven är nöjd och jag lite trött i benen...  Dock är han lite svår på våra katter, han tycker det är jättekul att jaga dem ena sekunden och i nästa struntar han i dem och det är nog det som kan vara lite klurigt, de vet aldrig vilket humör han är på?  I dag har jag varit en snabbis i skroterian och nu är snart en ny figur klar.
En liten fisk

som fastnat i nätet

lördag 25 maj 2013

Kärt återseende efter 33 år

I dag har jag haft finbesök från Uppsala! Min barndoms bästis Camilla kom hit och det var 33 år sedan vi sågs sist! Det har varit en fantastisk dag, vi promenerade på skolgården, fikade på stan och åkte hem hit och bläddrade i album och pratade! Underbart! Jag skulle aldrig kännt igen henne! och inte hon mig... Vi var ju ändå bara 13 när vi sågs sist...
Sen kom bäste mannen hem igen och han var efterlängtad! Skönt att han är hemma igen, och nu fick vi fart på Läsplattan:  jag var inte så fel ute man skulle bara flytta filerna via datorn till en annan mapp! Tack för google säger jag bara...
Mellanstadiet 1980 vi var alltså 13 år jag och Camilla

Mona mot Läsplattan 1-0

torsdag 23 maj 2013

När inget blir som jag vill

Det var tänkt att jag skulle skrota lite i kväll, men doggen var så i vägen hela tiden och jag hade inte hjärta att stänga in han när han varit ensam hela långa dagen. Han vart tvärtemot katterna och ville fram till svetsen, medans jag höll på. Det hade inte jag någon lust med...Så det vart en kort sejour i skroterian, dessutom hoppade en loppa innanför tröjan så jag brände magen. (igen) och hål på tröjan! Funderar allvarligt på ett förkläde i skinn... Sedan skulle jag lägga in bok i läsplattan och det misslyckades också...Men det tar jag tag i en annan dag så: jag får väl leta på någon gammal pocket och lägga mig och tjura lite och gosa med Doris och Boss...
Lilla fina Doris som jag också passar nu...

tisdag 21 maj 2013

Min nye sambo tar upp hela soffan

Jag har fått en ny sambo som verkligen kan konsten att vräka ut sig. Han snarkar och fiser hejvilt också... sen måste han gå ut och pinka och han får inte äta godis för då får han diarre´; hm jo jag är hundvakt och skall så vara ett antal veckor! Så nu är det absolut inte ensamt att vara gräsänka längre! Få se vad han tycker i morgon när jag skall skrota lite igen? Katterna gillar ju inte svetsen, få se vad han säger... så nu blir det promenader och friskluft inte bara på arbetstid...
Boss är lite trött efter dagens promenad och JA han ligger i soffan!

Grodstilen går ju också bra

sötisen är ju även mitt "barnbarn"

söndag 19 maj 2013

Nu händer det grejer

I dag tog jag mig en golfrunda redan i morse. Det var underbart ute och nu har jag hört årets första gök! Mmmm jag hämtade massor av energi till hela veckan där...Dock lyste solen med sin frånvaro...(resultatet: klart godkänd)
Väl hemma igen har jag nu tagit krafttag i skroterian, Så nu är jag på gång igen! Böja och bända, klippa och svetsa - det är rena gympasset! Jag använder samma teknik som vid moder Jord och bygger först en bas av nät som jag täcker med i detta fall bestick. Otroligt inspirerande och tvingar mig själv att sluta och gå upp och äta... Så skall det vara!
Jag är som vanligt fascinerad av fåglar...

Hofors Gk hål 14

lördag 18 maj 2013

Rapport från en gräsänka

Det är kluvna känslor att vara gräsänka... Skönt för jag kan göra vad jag vill och äta vad och när jag vill, men också ensamt.För jag äter ju och gör vad jag vill och när jag vill i allafall! Nästan... Men det är väl ingen ide att börja längta redan när det är en hel vecka kvar.
Hela dagen har jag tänkt gått till skroterian men: det är för fint väder och det finns tusen andra saker att göra, så det är inte dax än, iden måste mogna en dag till, men jag kan avslöja att det kommer att användas ett konstigt fiskedon/nät och bestick igen. och temat är lite hav/sjö. Jag njuter av vårens ankomst även fast jag blir lite konstig av allt  pollen i luften just nu...

Bästa skönaste altanen
 
Vallmo på gång

Ormbunke?

tisdag 14 maj 2013

En kväll i skroterian

Nu var det ett tag sen jag var i Skroterian. I bland gruvar jag mig och ibland längtar jag dit. I dag längtade jag, även fast jag visste vad jag skulle göra och att det var en "måste" grej på gång. Det är ju ännu roligare när man inte måste, när man får göra vad som faller en in. Oftast kommer jag på vad som faller mig in under ett "måste pass". Det är som att hjärnan jobbar på egen hand när han gör måste-grejor. Så nu har jag fått nåt att fundera på till nästa gång. Det är ju dax  att börja fixa till Tallbo i Juli!
Det brukar även vara bra att städa i skroterian för då hittar man allt möjligt och ideerna kan ta form...
En hög med knivar behövs

och ett antal nycklar

Klipp av skaften med en "bamseplåtsax"

Slända i skruvstädet med jordklämman till svetsen

Upphängd och monterad med tråd och allt

söndag 12 maj 2013

Annorlunda födelsedag

Nu har jag varit hos sonen och hans "nya" familj i Göteborg på en liten minisemester. Han och sambon samt svärföräldrarna delar ju vår passion för golf så vi har haft en riktig drömhelg med spel på två superfina golfbanor. Ale Gk (Alfhems Kungsgård), som är deras hemmabana samt Lysegårdens Gk. Båda banorna var väldigt natursköna och kuperade och våren var precis nyutsprungen där också. Vi såg Älgar också och de andra fick lite kul för jag trodde bestämt det var en struts eller ett lamadjur på långt håll - absolut inte en älg! Och jag som har nya brillor och allt - till vilken nytta!! Så nu är man mör i kroppen och glad i sinnet av det härliga umgänget! Det var nog första gången jag inte firade min födelsedag på hemmaplan och det gick alldelens utmärkt, jag fick leva som en prinsessa, med härlig mat och till och med lite shopping!! Nu får jag inte se lilla gubben förrän augusti igen... :( Tusen tack för en härlig helg!
Undrar vem som ser tokigast ut?

Lysegårdens Gk hål 13

Lysegården hål 13

Emil


Älg-strutsar Ale Gk hål 13

tisdag 7 maj 2013

Grattis till lillgumman som fyller 21 i dag

I dag fyller mitt yngsta barn 21 år! Min tokiga jänta, med dig får man uppleva mycket, vad sägs om kaninhoppning och alla dessa stalltimmar vi delat... Jag vet inte hur det gick till, jag blev ju 21 själv alldeles nyss ju...hur kan du vara det då?
Söta Sofie du har hela livet vid dina fötter, undrar om jag skulle gjort annorlunda när jag var 21 om jag fick göra om det? Jo - jag skulle ha pluggat... definitivt! Men jag skulle aldrig klara mig utan barnen! Ni är min stolthet! Ha nu en underbar födelsedag lilla unge!
Sofie och Boss

söndag 5 maj 2013

idag bidde det inte ens en tumme

Ja för dagen i dagen i dag hade jag fler visioner. Men det bidde just ingenting med det! Jag har läst, solat och umgåtts med golfbrudarna istället. Vi har haft upptaktsträff och vi har visat Golfshopens sommarkollektion. Det är inte ofta man får vara mannekäng... hua. Jag planerar vidare på den kommande skrotkollektionen och nedan ser ni saker som garanterat kommer att användas till den! Nya dagar nya tag. Jag fick energi av denna vilsamma dag!
material till kommande objekt

lördag 4 maj 2013

Balanserat mellan naturen och tekniken

I dag har halva dagen gått åt till att leka med den nya tekniken! Jag har bytt mobiltelefon och läsplattan har kommit! Så nu är jag helt trött av alla nya finesser, men jag tror att det kommer att bli jättebra! Läsplattan var laddad med 6 böcker så jag får väl börja med dem! Jag har balanserat upp det hela lite praktiskt med en golfrunda i morse och så bytte jag gardiner på kvällskvisten så nu kommer nog John Blund inom kort känns det som,,, Som vanligt på golfrundan gillar jag att studera naturen och de olika skiftningarna i den, Nu har Doppingarna kommit och jag såg även blommor som jag tror är Gulsippor...
Skäggdoppingar


Gulsippor?



onsdag 1 maj 2013

Den första skoldagen

För en herrans massa år sedan,  en solig dag i augusti 1974 gick jag min första skoldag! Jag minns att vi fick pennor och kritor och att vi fick skriva namnskyltar att ha på bänken... Jag minns att jag fick sitta bredvid en blond, söt flicka i hängselbyxor. Vi blev sen oskiljaktiga - vi var bästisar...som ler och långhalm. I hela lågstadiet och nästan hela mellanstadiet. Sen fick vi lite olika intressen och hon flyttade - långt! Ända till Tyskland! I dag ringde hon mig, nu skall vi träffas! Hon kommer hit och det känns jättekul!! Vi har haft lite kontakt senaste åren, faktiskt via vykort och brev! Nu skall vi äntligen träffas efter 33-år, det känns faktiskt lite pirrigt..
Norrsätraskolan Sandviken