torsdag 31 januari 2013

Om min första egna utställning och raggsockor

kolla in sötnosarna - de har raggsockor!!
I dag har jag varit i Uppsala och då promenerade vi genom Stadsträdgården från sjukhuset till city. I min ögonvrå såg jag genast att statyns små änglar eller vad det nu är hade raggsockor! Någon hade förbarmat sig för dem i kylan. Sååå gulligt, nu behöver de inte frysa om fötterna! Raggsockor det är min melodi det! 
Sedan vill jag berätta att jag har skickat iväg kontraktet i dag, så nu är det definitivt - jag skall ha min första egna utställning. I Tallbo - Kungsfors. Än har jag inte hunnit stressa upp mig för det, det är långt till sommaren och nu fokuserar jag mig påskens evenemang.. men spännande skall det bli.
Sen vill jag tillägga att jag helt tappat rösten och låter som värsta väsiga kråkan! Så omgivning - njut av tystnaden för här kommer den!
korntraktet till Tallbo


tisdag 29 januari 2013

60:e gubbesjubileum!!

Jag hittade en rolig ram i nya kameran som passade jubileumet!
I går gjorde jag klart den 60: figuren, sedan starten våren 2010.
Det är en salig blandning av figurer, människor, djur, fåglar och tavlor. Ingen är den andra lik, alla är unika. Jag vet att de är 60 st eftersom jag har min loggbok där jag skriver om dem, skissar dem och fotar dem. De är numrerade...
Den sista figuren  var som en i början, för jag hade glömt hur omöjligt det är när rosten är riktigt djup och jag försöker fuska och inte slipar tillräckligt innan. Allt släpper med ett plupp och jag blir TOKIG!! (tokigare)..
Så nog fick jag kämpa för att jubileumsgubben skulle bli klar. Det rök till och med proppar när jag försökte öka amperen.(och gubben fick komma och hjälpa mig, vilket var länge sedan)
Nu skall jag fira med Go-fika!
Ännu en ny effekt i nya kameran - tror den hette oljemålning


söndag 27 januari 2013

En riktig soffnötarhelg

Kan man skönja en halsböjning
skissa och fundera



Denna helg har jag varit så himla yrslig, seg och frusen och trög. Soffan är så skön! Vi har kollat på TVserier och ätit... Ja man behöver såna dagar också. Emellanåt går jag ned i skroterian och river runt i lådorna och inventerar "skrotet". Ibland måste de mogna, ide'erna. Sen skissar jag lite och sen eventuellt i morgon så sätter jag fart igen - om jag är piggare!

lördag 26 januari 2013

Möte från förr...

Innan jag skrotade så målade jag som jag berättat förut. Det är alltid roligt när man gjort en målning till någon som skall ge bort den och får se den igen långt senare. Granne med min dotter bor ett äldre par med ett ovanligt efternamn. En tjej med samma efternamn jobbade jag med för 17 år sedan och jag målade hennes föräldrars katt. När jag så mötte dem passade jag på att fråga om de möjligtvis hade en akvarellmålning som jag målat? Jodå mkt riktigt! De blev jätteglada att få träffa "konstnären" på riktigt! Tavlan sitter uppe ännu, men lilla kissen fanns inte i livet längre. Jag minns att jag hade två foton att titta på och hon låg under ett bord i skuggan på båda så jag såg inte hennes färger riktigt utan fick ringa och fråga fler gånger och be henne beskriva katten bättre.

torsdag 24 januari 2013

Slutföra och organisera

Bottenplattan monterad och signerad
Nu har jag gjort klart små detaljer på de två objekt jag hållit på med ett tag. Som bottenplattan och signaturerna. Det är en skön känsla när det blir färdigt och man känner sig nöjd. Jag har sen ägnat kvällen åt att få kameran att fungera trådlöst gentemot datorn och den nya skrivaren. Det där är en hel djungel och jag är ju ingen dataexpert precis... Än funkar det bara att maila bilderna men skam den som ger sig! Jag känner mig mer och mer nöjd med kameran!
Nu har jag kommit på att jag skall göra ett register över mina objekt, för de börjar ju bli en hel del närmare bestämt ca 59 just nu. (sedan starten 2010)

tisdag 22 januari 2013

Det sista av Rexen

Fina röda Rex

Det blir otroligt varm vid svetspunkten

Det här är vad som finns kvar av den fina röda damcykeln av märket Rex som vi hade. Några huliganer vek den dubbel och hängde den i en lyktstolpe utanför Konsum en varm sommarnatt... efter det har den varit med och bidragit till 2 tranor, 1 häst samt "Vingar av Stål". Nu tror jag det inte går att använda så mycket mer av den, när jag tagit loss hjulet och använder det till den "drake" som snart är klar. Den får väl stå kvar i garaget får vi se. Synd på cykeln som var en sån där som aldrig slutade rulla bara man fick fart på den...

söndag 20 januari 2013

Varför har du taggtråd runt hjärtat?

I går hände det mycket i skroterian, jag hann göra klart en figur, samt nästan göra klart en, som bara saknar bottenplatta samt  denna lilla "tavla" som min dotter beställt. Den saknar dock ljuslyktor som skall dit någonstans. När jag gjorde en till förra årets Gästrikkonst var det en dam som frågade om syftet med taggtråden. Hon undrade om jag ville skydda mitt hjärta och om inte vem som helst fick komma in? Det ligger nåt i det, men så tänkte jag inte från början, tyckte nog mest det var häftigt. Men det kanske är så att jag inte släpper alla in i hjärtat, att man har en liten skyddsbarriär?

lördag 19 januari 2013

Dryga 40 graders skillnad

Morgonpromenad efter stranden

Dagens uppvaknande hemma -22 grader

Poolen på Cinko Plazas - Lanzarote


Puerto del Carmen - Lanzarote

Hemma igen! Vi har varit på en veckas solsemester på Lanzarote! Hela familjen, med mina föräldrar och våra barn. Det känns konstigt att komma hem till -22 när man haft det så soligt och skönt. Som vanligt var det helt underbart att sola, läsa, äta, äta, äta, spela kort och shoppa lite. Det blev lite klent med badandet för det var ju så kalla vindar ibland så om man doppade sig tog det resten av dan att bli varm. Men tänk bara lyxen att slippa laga mat och plocka här hemma och samtidigt få vara med de man älskar mest.. Jag känner mig pigg och utvilad. Två spännande romaner har jag läst ut. Nu skall jag åka och hämta katterna som jag längtar efter!! Sen kanske det blir en promenad och en runda i skroterian....

tisdag 8 januari 2013

En liten fågel i min hand

Dagarna som går blir längre och längre och ljuset gör mig pigg! Den energin lär jag ju behöva om jag skall få till tillräckligt innan påsken i min skrotverkstad. I dag vart det en liten figur som får plats i min hand som blev till. Lite pilligt var det men jag har lärt mig så mycket under tiden som gått så jag kan gott säga att denna lilla fågel hade jag omöjligt kunnat gjort ens i höstas. Man hittar ju sina små knep på resans gång. Min lilla atelje´ börjar ta form och kommer nog mest att fungera som ett visningsrum av min konst. Figurerna blir ju till i garaget=skroterian och målningarna gör jag mest vid köksbordet...

En liten fågel och mina nya fina hanskar som inte får brännhål

Ett liten förhandstitt i atelje´n 

söndag 6 januari 2013

Röratill det söndag

Nu har vi julat ut här hemma och som vanligt är det rörigare nu än när jag började, så det tar nog ett tag. Det är mycket pyssel med lampor, blommor och stakar och sladdar och lampor som inte lyser. Nu hittade jag förra årets julkort också som jag brukar ha när jag skriver årets...(som jag inte hittade när det var dax.) Där ser man...
Skissa på ny skrotfigur och måla hyllplan i Atelje´n står på eftermidddagens agenda.



 

torsdag 3 januari 2013

Vem drömmer inte om att sväva fram?

Nu skapar jag  en svävande figur gjord av matbestick. När jag skulle slutföra den med en stjärt gjord av graverade skedskaft så hade jag ju gjort misstaget att kapa fler nysilver bestick som jag trodde var rostfria.Så nu blev de äkta skrot - oanvändbara för mig. Synd...
Jag har halkat och dansat sprattel-isdans idag och jag önskar att jag kunnat sväva, så nu är min redan onda kropp om möjligt ännu ondare; sträckte mig både här och där - och smärtstillande gör mig prickig... Så i kväll blir det vila i soffan med en god bok! När den andra stjärten kommit på plats.
 
Varför inte ännu en fågel

tisdag 1 januari 2013

Nyårsglitter och skroteristädning

GOTT NYTT ÅR PÅ ER! Kära bloggvänner och en god fortsättning på det nya året!
Jag skall bli snällare - mot mig själv på det nya året. (Jag tror redan att jag är snäll nog redan mot er andra - för snäll.)
En fantastisk nyårsnatt har jag haft och som vanligt kunde jag inte sova igen nu på förmiddagen så jag är förvånad själv av all energi jag har! Jag har dessutom dansat sönder min vanliga hälsporre som kommer vid överansträngning typ dansa i strumpor...men det var ju kuuuul!
Nu är skroterian städad och Projekt snartärdetpåsk och Gästrikkonst har dragit igång - planering av nästa objekt. Det känns alltid lika pirrigt - tänk om jag har slut på ideer och det inte blir nåt? Skissa och rota i skrotlådorna. Sedvanlig prestationsångest alltså...
Nyårsnaglar håller dåligt i Skroterian - men nu är jag igång!

Fina blommor från goda vänner!