lördag 29 december 2012

Hemma i boet igen!

Ja så var man hemma i bingen igen efter en 4 dagars utflykt till sonen i Göteborg. Vi skjutsade ju hem honom efter Julfirandet och vi kunde se hans och sambon Johannas nya fina lägenhet! Sen har vi handlat möbler till dem, skruvat ihop och upp dem samt shoppat lite på mellandagsrean. Så nu har jag gjort slag i saken och köpt mig en lite bättre kamera än mobilens, men som fortfarande är så liten så man orkar ta med den. Det var inte vad jag tänkt från början så vi får se om jag ångrar mig... den är en sk smart Camera så man kan maila och skicka korten via Wi-Fi och det kan ju vara bra tänkte jag... Skönt att vara hemma igen det var regnigt eller dimmigt hela vägen hem! Och inte behöver jag vara så ledsen när jag lämnade honom heller för vi skall ju strax åka utomlands med dem, så då får vi rå om varandra ígen!
 
Min gamla julfågel knäppt med nya kameran

Min nya kamera
 

tisdag 25 december 2012

God fortsättning på er...

 
Nu har räven raskat över isen och tomtegubbarna har slagit i glasen och Julen är snart över. Jag hade tydligen varit snäll i år också för jag fick massor av fina klappar! Nu kan jag sitta i skroterian på min fina pall, drickandes kaffe från nya perkulatorn i mina nya tofflor! Härligt! Tack alla!! Tack fina familjen, utan er vore jag ingen...
 

Så här ser vi ut - Nilssons

Lisa inviger min fina garagepall


söndag 23 december 2012

Lättroad och avslappnad

Nu önskar jag er alla en riktigt GOD  JUL! Käre sonen är hemma igen så vi får rå om honom några dagar. I kväll kommer även goaste dotra så vi kan klä granen som förr i världen, medans skinkan griljeras i ugnen. Sedan skall vi mumsa och svulla på den medans vi umgås, lyssnar på julmusik och spelar spel kanske! mmm jag älskar när båda är hos oss en stund!
Idag har jag lekt med en konstig "kamera" slutresultatet ser ni nedan. Ha det gott alla! Efter helgerna kommer nog skroterian igång igen..

God Jul alla kära vänner!

Spajk teleporteras
 
Fina Lisa


fredag 21 december 2012

Julledig

Nu är jag äntligen LEDIG! Ända till den 2 Januari!! Underbart! Nu skall jag bara vara och inga måsten alls! Vi skall vara tillsammans hela familjen och det ser jag fram emot. I morgon kommer Emil hem! På Söndag kommer vi att vara alla här hemma en natt! Precis som förr... Vi skall spela spel, diskutera, åka pulka och bara umgås. Jag och lilla familjen...
Jag provade att bara leka med färgerna och LYPSYL i går och det är de vita partierna..

En abstrakt bild som fick innehåll i allafall... det vita är Lypsyl..

onsdag 19 december 2012

Min fina, fina Julgransdekoration

Julgransprydnad

Nu har jag varit och handlat julklappar och köpt småplock till de nyrustade rummen. Så nu är jag sååååå trött i benen och fötterna. Trots att bara pensionärerna fått lön så var det köer, men lugnt mellan hyllorna... kan ju föreställa mig hur det kommer att se ut framåt helgen! Jag tycker inte jag känner mig julstressad och jag skulle inte nån mer stans idag, ändå kände jag svetten på ryggen när kön satt som fast på IKEA. Japp men nu är det gjort! Underbart! Jag har köpt min dekoration till granen också i år och det blev en fin papegoja. (jag köper en dekoration varje år, som en ängel eller fågel, lite finare) Men den kommer inte på plats förrän tidigast söndag!

måndag 17 december 2012

Tillfredsställelsen när man fixat klart...

Färdig tapetserat!
Nu har jag hållt på en hel vecka med att måla och rusta ett sovrum som skall bli gästrum. Det tog som vanligt längre tid än jag räknat med - men blev finare än jag drömt om! Mina axlar och nacke blev sämre än jag trott av det också...Nu är det bara roligheter kvar, som att inreda färdigt, det finns ju bara en säng än så länge. Men det får ta tid så får det liksom växa fram under tiden hur det skall se ut...
I dag har jag fått en inbjudan till att ge anbud till uppköp av konst till de som går i pension i vår kommun, det betyder ju absolut inte att de skulle valt min konst, men jag är glad och förundrad över att jag fick mailet. Det betyder ju att jag finns i någon tjänstemans rullor i allafall.. Det räcker för mig..
Nymfparakiternas framfart syns tydligt
När vi ändå höll på med tapetklister så har jag äntligen lagat de 10 trasiga tapetskarvarna i köket som våra kära pippisar tuggat i sig på den tiden vi inte hade Lisa katt (som tänker tugga i sig dem om de kommer ut ur sitt rum). det var ju kul och mycket lättare än jag trodde så nu är jag supernöjd!
Ta-da! fixat och klart!

lördag 15 december 2012

Svängande svansar

Saftglögg smakar super...
Så slutligen skall saftglöggen smaka - smaskens! Superstela Stålmamman strök slutkläm så snökolorerad sovrumsvägg slutfördes.
Svängande svansar skuttar, sprudlar, smyger,springer, spinner och smeks...
SnyggRudolf sniffar...

Svängande svansar somnar sött...
 

onsdag 12 december 2012

Vitt, vitt, vitt


Vitt ute, vitt inne, sol i hjärta sol i sinne. Nu skall här målas om i Sofies gamla rum. Tapeterna är rostbrun på en vägg och jeansblå på 3 väggar. Redan efter en strykning ser man hur ljust det kommer att bli... Än återstår  mycket jobb så jag återkommer senare med det färdiga resultatet. Trött i kroppen blir man i allafall...
Före

Målat en gång...

söndag 9 december 2012

Scorpions






När jag och min man träffades så var han en riktig långhårig hårdrockare! Jag hade väl ingen speciell musiksmak, kanske lite Bowie och U2 då. Men rätt snart fann jag att jag trallade med i hans musik - så länge den var relativt melodiös och lite lugnare. Vem har inte dansat tryckare till Scorpions ballader? Så för oss var det självklart att vi skulle gå på deras konsert när de kom till vår stad! Så i natt var jag på konsert! Det var häftigt! Vi hade vip platser med superutsikt. Riktigt lyxigt och kul! Det blev lite mycket av det goda så jag är lite seg i dag. För 25 år sen hade jag vart i slalombacken idag men det var då de´. Jag har nött soffa istället...och förundrats över hur sjutton orkar dem då som sprang hit och dit hela tiden? Vältränade killar det där.

Min rockiga sida kommer inte fram så ofta...

Örjan - I´m still Loving You

Vilken känsla att blicka ut över 10500 pers...



lördag 8 december 2012

En ljusglimt för en gisten trägumma



Så här har jag kännt mig
 

Jag har varit så otroligt trött, slut och håglös en tid. Jag är ju lite "väderkänslig" och mår oftast dåligt i lederna vid nederbörd. Föreställ er då hur jag mått i detta snöoväder. Jag hade tänkt rusta ett rum när maken varit bortrest, men jag fick istället mest jobba eller skotta snö. eller sova...
Men i dag kom så solen igen och jag har inte skottat på 2 dygn!! Underbart! I kväll skall vi på Scorpions konsert och det skall bli jättekul! Snart kommer vännerna och vi skall ladda upp!
Kanske jag rent av orkar ned i skroterian i morgon? (hm det lär vi lämna en reservation på)


En lite ljusglimt i snöeländet
 
ungefär såhär mår jag nu





torsdag 6 december 2012

Det finns riktiga änglar...(å när ska det sluta snöa?)

Mellersta Sverige och södra norrland har snökaos. Snödjup-mycket?(70-80 cm?) Lokaltrafiken är inställd i vår stad. Jag hatar plogen! Jag är så slut i kroppen av snöskottningen så i morse när jag vaknade och tittade ut, och insåg att det såg ut ungefär som i går kväll innan 1½ timmes snöskottning, så bestämde jag mig för att skott-strejka! (mannen bortrest igen, det snöar ju såklart!) Så jag promenerade helt sonika till jobbet istället! Det kunde ha vart skönt, men det var bara jobbigt, blåsigt och spårigt! Så gissa om jag blev glad när jag kom hem nyss och insåg att en ängel varit här och skottat!! Tack!!! vem du nu är... har mina aningar, en som inte läser bloggar eller Facebook antar jag... men tack....
Idag kom Moder Jord hem från Länsmuseet...
En ny fin spiral till Amaryllisen har jag köpt

Adventsfint i köksfönstret

 
våra två utegrillar genom altanglaset...
 
 

måndag 3 december 2012

Hemgjord adventsstrut

Denna advenstsstrut har jag egenhändigt knåpat ihop för sisådär en 5 år sen tror jag. Det var superenkelt: ta finmaskigt hönsnät som formas till en strut, linda sedan valfritt julgransglitter runt och avsluta med att fästa en julgransslinga från insidan! Jag minns att jag gjorde den efter jul när det var rea så jag har nog max gett 50 kr totalt...
I dag har jag också skickat in alla uppgifter till Gästrikkonst katalogen. Det skall bli spännande och se var jag hamnar i för lokaler?

Egendesignad adventsstrut

lördag 1 december 2012

Så kom det då äntligen "lite" snö...

Jag har skottat, skottat och skottat snö detta dygn. Nu är jag helt slut i kroppen. Jag vill vara stark som Tussen (lokal styrke kvinna) eller Pippi Långstrump. Fast det är klart, de behöver ju inte skotta snö... och det tar nog mer tid att träna som Tussen än vad jag har lust att göra för att bli stark. Jag får göra på mitt vis och vila mellan passen. Kanske mumsa en och annan pepparkakamed ädelost och pusta i soffan. Nu har vi iallafall fått snö, så den rätta adventsstämningen kan infinna sig! Och Myrannosaurus min vakthund har fått ny kostym.

Myrans nya kläder...


Är de Marge Simpson som hälsar på? 

Eller en yster Ponny?